Terug naar overzicht

"Meer ruimte en licht in de keuken"

  • Structurele aanpassingen
  • Overal superisolerend glas
  • Parket in de living
  • Meer ruimte en licht in de keuken

Aangepast aan moderne energietechnieken

Deze gezinswoning in Bornem dateert van 1995. Na 20 jaar verandert niet alleen het leven van mensen, maar zijn ook de bouw- en energietechnieken verder verfijnd. “Ook in 1995 hadden we gekozen voor dubbelglas. Maar de technologie van glas is de laatste jaren sterk geëvolueerd. We hebben alle ramen laten vervangen door superisolerend glas. De energetische waarde is een pak hoger en ook akoestistisch is het de investering waard.”

Een evenwichtig geheel

Het gezin zocht een firma die de volledige verbouwing in handen zou nemen. “Na wat zoekwerk kwamen we uit bij Victor. En na het eerste gesprek hadden we een heel positief gevoel.” Aanvankelijk hadden ze een idee van wat het moest worden. In de loop van de gesprekken met de bouwadviseur zijn hun plannen nog verder gerijpt en aangepast.

Structureel waren de werken ingrijpender dan oorspronkelijk gedacht: de voormalige berging is nu deel van de keuken. Waar vroeger het bureel was, is nu de berging. “Nu zit het gevoel helemaal juist: living en keuken lopen in elkaar over waardoor ze een evenwichtig geheel vormen.”

Tevreden over het resultaat

“We zijn tevreden over het resultaat. Ook de afwerking was in orde. Op het einde is hier nog een ploeg geweest van Victor om alle kleine zaken af te ronden. We zijn klaar om ten volle te genieten van onze nieuwe verbouwing.”

 

Architect: ZEN architecten
Fotograaf: Vangoo Photography

Samen jouw plannen bekijken

Contacteer ons vrijblijvend