Terug naar overzicht

Méér licht, ruimte én vloerverwarming: zálig!

  • Twee extra slaapkamers met een aparte badkamer
  • Victor krijgt voor uitvoering en comfort van ons een negen 
  • De vloerverwarming is een zegen

Het huis van Ingeborg en Bart was een houtskeletbouw van bijna 30 jaar oud met binnen echt een blokhutgevoel. “We wilden een andere atmosfeer, sober en strak maar niet koel, met veel licht. Plus meer plek, want we zijn een nieuw samengesteld gezin met zes kinderen tussen 17 en 25 jaar.

Omdat we het beiden professioneel heel druk hebben, zochten we een totaalaannemer. Die vonden we op BIS, het bouw- en inspiratiesalon. De samenwerking met Victor liep vlot. Victor krijgt voor uitvoering en comfort van ons een negen.”

De gezelligheid van de niveauverschillen bleef

We breidden intern uit: van dubbele garage naar twee extra slaapkamers met een aparte badkamer. De twee jongens delen één grote kamer. De living was bij mijn ouders al een zitkuil. Die behielden we, net als de andere niveauverschillen doorheen het huis.

Het concept voor ons huis groeide gaandeweg 

Zo kwamen we, samen met de projectleider op het idee van de houten latten aan de trap, die we herhaalden aan de zitkuil. Aan de trap genieten we door de combinatie van die latten en de ledstrip die er hangt van een leuk visueel effect. Als we ‘s avonds naar boven gaan worden we getrakteerd op een soort zonsopgang in huis.

De vloerverwarming is een zegen. Vroeger werd hier elektrisch verwarmd. De keuken hebben we er volledig uitgegooid. De nieuwe is helemaal anders qua opstelling. In de twee badkamers kwam een gerieflijke inloopdouche. In onze slaapkamer trakteerden we onszelf op een heerlijk ruim ligbad.

Zonder architect
Fotografie: AC-Fotografie

Samen jouw plannen bekijken

Contacteer ons vrijblijvend

Michel Abbeloos
Projectleider