Van een jaren 90-woonst naar een moderne doorkijkwoning

Van een jaren 90-woonst naar een moderne doorkijkwoning

  • Ruimtegevoel
  • Contact met het omliggend groen
  • Een warme ambiance

Dit pand, omgetoverd tot een smaakvolle en eigentijdse doorkijkwoning, heeft het allemaal.

Opvallend vakmanschap

De eigenaars leerden Victor kennen op een bouwbeurs én dankzij een mooi renovatieproject bij hen in de buurt. Toen ze na 20 jaar hun woning wilden verbouwen, vroegen ze dus meteen een offerte. “Toen Joris bij ons langskwam, beviel zijn aanpak en openheid ons wel. Hij toonde beelden van andere projecten en gaf ons inzicht in het vakmanschap van Victor. Het leunde echt aan bij onze wensen.”

Duurzaamheid en comfort

Het koppel wilde door de renovatie hun woonst futureproof maken, zowel wat energiezuinigheid als comfort betreft. “We willen hier graag de rest van ons leven blijven wonen, maar beseffen dat trappen, smalle doorgangen en opstapjes moeilijker zijn als we ouder worden. Daarom zijn er nu alvast een slaapkamer en badkamer op het gelijkvloers én bredere deuren. De rand van de ramen aan de achterzijde is in de vloer verwerkt zodat die gelijkloopt met het terras. Dat verzekert ook een naadloze overgang – visueel en praktisch – naar de tuin.”

“Het resultaat mag er zijn. We vertoeven hier nu erg graag!”

Kwalitatieve materialen en doordachte wijzigingen

Aan de voor- en achterzijde vergrootte Victor de ramen zodat ze nu van vloer tot plafond reiken. En door ook binnen met glas en opengewerkte muren te werken, is er nu een aangename passage van licht doorheen de volledige woning.

Voor de inrichting had het koppel geen specifieke stijl in gedachten, maar wel bepaalde materialen. Zo kozen ze voor aluminium ramen omdat je er de dunste profielen mee realiseert. De glazen deuren zijn voorzien van een dun, stalen frame in antracietkleur. De huishoge glaspartij boven de voordeur is vervangen door beter isolerend glas met minder onderverdeling dan voorheen en een slanker profiel. Voor de vloeren verkozen ze parket en grote, grijze tegels.

Vervanging van de haard

Het koppel genoot erg van de oude houthaard in de leefruimte, maar die was aan vervanging toe. Dus zochten ze een gashaard, met glas aan beide zijden en in een rechthoekige vorm. Dat bleek geen simpele opgave. “Het is geen standaardformaat, dus vonden we in eerste instantie bij de onderaannemers van Victor niet wat we wilden. Gelukkig verwezen ze ons door naar nog meer experts in haarden, waardoor we nu toch exact het exemplaar hebben dat we wensten.”

Naast de haard is de muur tussen de living en de keuken bovendien afgebroken en vervangen door houten planken die nu als rek fungeren mét doorkijk.

Op en top genieten

Het renovatieproject nam anderhalf jaar in beslag, in coronatijden. “Het resultaat mag er zijn. We vertoeven hier nu erg graag!”

ARCHITECT MARIE DECOENE

FOTOGRAFIE JO PAUWELS

 

Bouwen in alle vertrouwen en helemaal volgens jouw wensen?

Contacteer ons

 
© 2022 Victor is een merk van de Camino group
built by thinline.be  |   design plug