Download
ons magazine.

Ontdek hier ons victor-magazine en
laat je inspireren.

Download hier

Eeuwenoude stadswoning krijgt tweede leven

 • Pand met beschermde gevel in Gent
 • Volledige heropbouw structuur en interieur
 • Aandacht voor hedendaagse energienormen
 • Starten ‘from scratch’.

  Een historisch, afgeleefd pand in hartje Gent renoveren onder strikte voorschriften van Monumentenzorg: geen eenvoudige opdracht. Ons team wist echter op meesterlijke wijze de binnenkant van de stadswoning volledig te strippen en herop te bouwen en tegelijk de authentieke gevel in zijn eer te herstellen. Daarbij werden verschillende muren afgebroken en stabieler heropgebouwd, koterijen vervangen door een binnentuintje, houten schrijnwerk vervangen door aluminium profielen en de gevel geïsoleerd met vezelcementpanelen.

  "Ik kocht dit pand voor mijn studerende dochters. Een interessante investering die ook na hun studententijd zijn vruchten zal afwerpen."

  Historische woning met moderne invulling.

  We zijn er binnen het jaar in geslaagd om een eigentijdse, energiezuinige stadswoning te realiseren mét een ziel, waarbij verleden en heden in perfecte harmonie zijn. Hoewel dit niet de eerste prioriteit was in dit project, hebben we er ook voor gezorgd dat alles conform de norm is. Zo kunnen we een eeuwenoud gebouw met een historisch karakter doen heropleven in een nieuw, hedendaags jasje.

  Download
  ons magazine.

  Ontdek hier ons victor-magazine en
  laat je inspireren.

  Download hier

  Maak kennis
  met victor

  Wens je meer informatie te ontvangen over victor?
  Laat hier je gegevens achter en ontvang drie mails met inspirerende realisaties en meer info over onze werkwijze.

  *verplichte velden

  Versturen

  Ontvang meer informatie over victor
  *verplichte velden

  Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info