Terug naar overzicht

De mooiste investering van allemaal

  • Moderne aanbouw met veel glas
  • Een afgescheiden, gezellige zithoek
  • Doorkijkhaard als blikvanger

Jean-Pierre en Anne-Marie hebben heel hun leven hard gewerkt. Nu hun pensioen nadert, willen ze zichzelf nog een keer belonen. “Spaarcenten brengen toch niets op,” zegt Jean-Pierre al lachend. “Daarom kozen we voor de mooiste investering van allemaal: onze woning verbouwen zoals we die écht graag willen.”

Keuken die baadt in het licht

Hun beeld van de ideale woning vroeg heel wat aanpassingen. De pergola achteraan moest plaats ruimen voor een moderne aanbouw met veel glas. Binnenin vinden we de nieuwe keuken. Die baadt in het zonlicht, dankzij het dubbelhoge plafond. Voor Jean-Pierre is dit een van zijn favoriete plekken in huis: “onze keuken is super comfortabel – dag en nacht verschil met de oude. Ik ben er niet meer weg te krijgen.”

Doorkijkhaard als blikvanger

Een warme parketvloer, op maat gemaakte kasten en designmeubelen geven de leefruimte een nieuw cachet. Blikvanger is de doorkijkhaard. “Anne-Marie droomde al lang van een open haard. In haar ouderlijk huis had ze eentje, maar in onze houtskeletwoning durfden we het niet aan. Met wat aandringen van onze bouwpartners is die er toch gekomen. Daar zijn we heel blij mee. De zithoek is nu meer afgescheiden, en een pak gezelliger.”

Hart en ziel in het project

Jean-Pierre en Anne-Marie waren vol lof over de projectopvolging. “De werfleider van Victor legde zijn hart en ziel in het project - alsof het zijn eigen woning was. Dat is altijd een geruststelling.”

“Hij gaf ons ook enkele suggesties naar de eindafwerking toe. In de keuken creëerden we meer symmetrie door enkele kasten te verschuiven. En ook de extra omranding rond de gordijnen is geslaagd.”

 

Fotografie: Vangoo Photography

Samen jouw plannen bekijken

Contacteer ons vrijblijvend

De werfleider van Victor legde zijn hart en ziel in het project.

JEAN-PIERRE & ANNE-MARIE

Joris Van Ransbeeck
Renovatieadviseur