GENT - Jaren 60 appartement krijgt hedendaags cachet

Terug naar alle realisaties

GENT - Jaren 60 appartement krijgt hedendaags cachet

  • LICHTRIJK HOEKAPPARTEMENT MET GROOT TERRAS
  • BUITENGEVOEL BINNEN VIA ORANGERIE
  • LOFTSTIJL MET RUWE BETONNEN AFWERKING
Renovatie appartement

Een ruim en lichtrijk appartement met een groot terras, in de stad. Dat was waar het duo uit Gent tevergeefs naar op zoek was. Ze gooiden het roer om: samen met een bevriend architect én Victor kozen ze voor een renovatie van een gunstig gelegen maar verouderd appartement.

“We halen het aangename buitengevoel naar binnen én maken optimaal gebruik van de lichtinval van de twee gevels.”

Pittige renovatie

In de jaren 60 bouwde men ruim en met degelijke materialen, maar met minder aandacht voor de lichtinval. Het hoekappartement op de 11de verdieping had een terras en een mooi panorama over de stad. Een pand met potentieel dus.

Meer licht en lucht

Door een van de drie slaapkamers te koppelen aan de leefruimte is deze nu lichter en ruimer. Zo is er ook plaats voor een bureau. Het zuidgerichte balkon is visueel vergroot dankzij een fraaie orangerie met grote raampartijen. Dé eyecatcher van het pand. “We halen nu het aangename buitengevoel naar binnen én maken optimaal gebruik van de lichtinval van de twee gevels. Onze woning voelt nu modern en luchtig aan.”

New Yorkse loft

Een deel van de stevige, betonnen constructie blijft bewust zichtbaar. Ruwe betonnen pilaren in combinatie met zwart mat staal geven het interieur persoonlijkheid en de meubels meer cachet.

Bijzondere badkamer

In de oude badkamer viel geen natuurlijk licht binnen. Een binnenraam tegenover de orangerie lost dat probleem op. Dankzij een compositie van mat en transparant glas kunnen de eigenaars in bad of aan de lavabo genieten van licht en uitzicht.

Binnen budget en timing

Totaalaannemer, architect en bewoners vormden een waar bouwteam voor dit uitdagende project. “Je verwacht altijd onvoorziene kosten en vertragingen bij een verbouwing. We zijn aangenaam verrast dat alles perfect binnen budget én timing is gelukt.”

ARCHITECT GWM ARCHITECTEN
FOTOGRAFIE BEELDCOLLECTIEF

 
Fan van deze stijl? 

Grasduin dan eens door ons lookbook, je vindt er naast het moodboard van deze realisatie nog 8 andere inspirerende interieurstijlen in terug.

 

Ook samenwerken?

Contacteer ons

 
© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug