Trends Lifestyle Interview

Verrijk je interieur met bloemen

Van kleins af was Daniël Ost gefascineerd door bloemen. Toen hij in ’79 een bloemenwinkel in Sint Niklaas opende, werd zijn droom werkelijkheid. Het bleek een schot in de roos. Hij werd al snel uitgenodigd om florale creaties te bedenken voor koninklijke huwelijken, gerenommeerde hotels … en staat wereldwijd bekend als The World’s Leading Floral Designer. Inmiddels staat zijn naam voor een familiebedrijf met 3 winkels in België en eentje in Jordanië. Zijn dochter Nele stapte enkele jaren geleden in de zaak. En haar man Yann Callaert staat hen bij als CEO.

<CR:core_head_title />

Waarom zijn bloemen zo belangrijk in huis of op een feest?

“Een bloemstuk heeft het potentieel om een plek of sfeer naar een hoger niveau te tillen. Als je het goed aanpakt, natuurlijk. Qua stijl en tinten moet het stuk perfect afgestemd zijn op je interieur of de omgeving. Bloemen hebben dan de kracht om net die emotie of die sfeer over te brengen die jij in gedachten hebt.”

Waar vinden jullie inspiratie?

“In eerste instantie altijd bij de klant en zijn of haar verhaal. Vervolgens bekijken we de ruimte. We maken creaties die afgestemd zijn op de omgeving en kiezen niet per se voor het meest trendy of flashy stuk. Want het is niet omdat het ín is, dat het ook past. Nele en Daniel laten zich verder natuurlijk inspireren door boeken, reizen, vroegere projecten ... Er zit een bepaalde herkenbaarheid in de Daniel Ost-werken, maar het is moeilijk om je vinger erop te leggen. Het gaat niet om één specifieke stijl, eerder om een erg precies oog voor detail en gevoel voor afwerking.”

Heb je nog tips voor mensen die bloemen willen in huis?

“Ga naar een goede bloemist! (lacht) Zorg ervoor dat je bloemen voldoende licht krijgen en geef ze om de 2 dagen vers water. Op die manier blijft je boeket langer in topvorm.”

 

Op zoek naar meer inspiratie? 

Ontdek renovatietrends, getuigenissen, realisaties en meer in ons Victor magazine

Download het magazine hier

Lees verder

Elegant raffinement recht uit de natuur
Trends

Elegant raffinement recht uit de natuur

Tijdloos, authentiek en duurzaam. Dat is wel het minste wat je kan zeggen over natuursteen. Unieker dan dit wordt het niet. Het is het perfecte materiaal om je woning karakter te geven. We spraken met Laurence Roelens, Marketing Manager bij Brachot, gekend van Beltrami (tegels) en Brachot Surfaces (platen), over de pracht en kracht van natuursteen.

Nu lezen
Is renoveren vandaag een slimme keuze?
Actueel Trends

Is renoveren vandaag een slimme keuze?

Wil je je huidige woning renoveren of plan je een woning te kopen om die te verbouwen? We werpen een blik op de vastgoedmarkt en bekijken samen met jou of renoveren vandaag een slimme keuze is.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group