Trends Lifestyle Interview

Verrijk je interieur met bloemen

Van kleins af was Daniël Ost gefascineerd door bloemen. Toen hij in ’79 een bloemenwinkel in Sint Niklaas opende, werd zijn droom werkelijkheid. Het bleek een schot in de roos. Hij werd al snel uitgenodigd om florale creaties te bedenken voor koninklijke huwelijken, gerenommeerde hotels … en staat wereldwijd bekend als The World’s Leading Floral Designer. Inmiddels staat zijn naam voor een familiebedrijf met 3 winkels in België en eentje in Jordanië. Zijn dochter Nele stapte enkele jaren geleden in de zaak. En haar man Yann Callaert staat hen bij als CEO.

<CR:core_head_title />

Waarom zijn bloemen zo belangrijk in huis of op een feest?

“Een bloemstuk heeft het potentieel om een plek of sfeer naar een hoger niveau te tillen. Als je het goed aanpakt, natuurlijk. Qua stijl en tinten moet het stuk perfect afgestemd zijn op je interieur of de omgeving. Bloemen hebben dan de kracht om net die emotie of die sfeer over te brengen die jij in gedachten hebt.”

Waar vinden jullie inspiratie?

“In eerste instantie altijd bij de klant en zijn of haar verhaal. Vervolgens bekijken we de ruimte. We maken creaties die afgestemd zijn op de omgeving en kiezen niet per se voor het meest trendy of flashy stuk. Want het is niet omdat het ín is, dat het ook past. Nele en Daniel laten zich verder natuurlijk inspireren door boeken, reizen, vroegere projecten ... Er zit een bepaalde herkenbaarheid in de Daniel Ost-werken, maar het is moeilijk om je vinger erop te leggen. Het gaat niet om één specifieke stijl, eerder om een erg precies oog voor detail en gevoel voor afwerking.”

Heb je nog tips voor mensen die bloemen willen in huis?

“Ga naar een goede bloemist! (lacht) Zorg ervoor dat je bloemen voldoende licht krijgen en geef ze om de 2 dagen vers water. Op die manier blijft je boeket langer in topvorm.”

 

Op zoek naar meer inspiratie? 

Ontdek renovatietrends, getuigenissen, realisaties en meer in ons Victor magazine

Download het magazine hier

Lees verder

Belchique, vakmanschap van Belgische bodem | FOURCHETTE-BIER
Lifestyle

Belchique, vakmanschap van Belgische bodem | FOURCHETTE-BIER

De geraffineerde, verfijnde smaak van topchefs en de kennis en de passie van 6 generaties meesterbrouwers.

Nu lezen
Condensatie en vochtproblemen vermijden bij een renovatie
Trends

Condensatie en vochtproblemen vermijden bij een renovatie

Ben je van plan om je woning te renoveren? Dan wordt het belangrijk om niet per ongeluk condensatie- of vochtproblemen te creëren door de aanpassingen die je doorvoert. Het gebeurt sneller dan je denkt. Eventueel bestaande vochtproblemen pak je best ook meteen aan. Hoe je die kan ontdekken leer je ook in dit artikel.

Nu lezen
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine van 2023

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren:

  • We maken je wegwijs in het proces van duurzaam (ver)bouwen.
  • Je bent te gast in 3 prachtige realisaties en leest de unieke klantenverhalen achter deze projecten.
  • Maak kennis met enkele collega’s die een verhelderende blik werpen op onze werkwijze en op onze aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Ga op zoek naar design van eigen bodem en ontdek 4 Belgische design hotspots.
  • Laat je inspireren door onze liefde voor stijlvolle en duurzame materialen en kom meer te weten over wijn en porselein van Belgische bodem.

Download gratis nieuw magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group