Trends

Bike packing: less is definitely more

Een exacte definitie van bikepacken is er niet, maar het woord doet al snel vermoeden dat het een combinatie is van backpacken en biken: rondtrekken met een rugzak, maar dan op twee wielen. De uitgelezen manier om een land op een verrassende en actieve manier te doorkruisen met een minimum aan bagage. En om actueel te blijven: het is nog eens duurzaam ook. Eerste vinkjes op de to do-lijst: check!

<CR:core_head_title />

REIZEN 2.0

Bikepacking is perfect voor wie sportief is en zoveel mogelijk uit zijn vakantie wil halen. Met louter je fiets en beperkte bagage trek je de natuur in, overnacht je op adembenemende plekken en wisselen uitgestrekte vlaktes zich continu af met heuvelachtige landschappen. Het ultieme gevoel van vrijheid. Wie kiest voor dit soort vakanties gaat dan ook voor the full experience en zet zijn tanden zonder morren in zandwegen, uitdagende trails en onverharde wegen. Zo ontdek je prachtige plaatsen waar je met de auto nooit zou komen en beleef je je vakantie op een compleet andere manier. En slapen? Dat doe je gewoon op de plek waar je tocht je ’s avonds heeft gebracht.

JE FIETS ALS COMPAGNON DE ROUTE

Bikepacken kan je alleen doen of in groep, maar onder alle omstandigheden is en blijft je fiets je spreekwoordelijke rechterhand. Zonder aangepast model begin je er beter niet aan, of je trip zou wel eens sneller dan verwacht voorbij kunnen zijn. Laat die stadsfiets dus thuis en ga voor een tweewieler die aangepast is aan de ondergrond. De fietspaden op Vlaamse wegen zijn immers niet te vergelijken met pittige Franse kuitenbijters of idyllische Spaanse zandweggetjes. Je kiest het best een mountainbike (voor ruige en heuvelachtige wegen), een trekkingfiets (ideaal voor comfortabele, langere trips en extra bagage) of een gravelbike (sneller dan een mountainbike, maar robuuster dan een racefiets). Daarnaast is het belangrijk om een model aan te schaffen dat een goed evenwicht biedt tussen comfort en snelheid en robuuste banden heeft die aangepast zijn aan verschillende ondergronden.

BELEEF MEER MET MINDER

Reizen met de fiets is niet alleen gezond en indrukwekkend, maar ook duurzaam. Bovendien kan je je reiskoffer netjes thuislaten en hoef je enkel het hoogstnodige mee te nemen. Toegegeven, je kampeer- en fietsuitrusting is een kleine investering, maar die rendeert al snel als je dit soort vakanties op regelmatige basis doet. Én je hoeft geen geld uit te geven aan hotels en B&B’s. Om te bikepacken als een pro heb je een goede fiets, aangepaste kledij en een minimum aan bagage nodig (zoals slaap-, eet- en kookgerei) die je opbergt in speciale fietstassen. Deze worden ontworpen om zo licht en efficiënt mogelijk te reizen. Geen loodzware rugzak en fietstassen dus, maar een zadeltas, frametas en stuurtas, that’s it. Net genoeg om avontuurlijke offroad routes te trotseren.
Deze manier van reizen zorgt er ook voor dat je bewuster reist en je jezelf bepaalde vragen gaat stellen: ‘Wat moet ik zeker gedaan of gezien hebben? Wat wil ik vandaag bereiken? En wat heb ik écht nodig?’.

BACK TO BASICS

Ook voor je hoofd doet bikepacken wonderen. Of je nu een zware trail onderneemt of een rustige beginnerstrip: het is de perfecte manier om je hoofd leeg te maken en écht te ontspannen. En dat is toch het doel van vakantie? Gewoon leven op het ritme van de natuur. Jij beslist hoeveel je elke dag fietst, wanneer je eet en waar je stopt. En de prachtige omgeving krijg je er gratis bij. Beschouw het als een manier van herbronnen, waarbij je een maximum aan indrukken beleeft met een minimum aan bezittingen. Wouter Deboot, die voor het één-programma ‘Iedereen Beroemd’ de TransAmerica Bicycle Trail affietste (goed voor zo’n 6.800 km!) omschrijft het als volgt: “Pas wanneer je alle luxe en comfort weghaalt, kom je tot de essentie.” Ongetwijfeld een vakantie dus die nog lang blijft nazinderen.


Waarom victor?

  • Zorgeloos (ver)bouwen met een doordachte planning en heldere prijsafspraken.
  • Onze aanpak wordt getekend door een persoonlijke touch.
  • Elk project begint met een gesprek waarin onze bouwadviseurs luisteren naar je wensen en advies geven op maat.
  • Ons uiteindelijke doel is een ontwerp realiseren waarin jouw visie centraal staat en je maximaal comfort ervaart.

Lees verder

Is renoveren vandaag een slimme keuze?
Actueel Trends

Is renoveren vandaag een slimme keuze?

Wil je je huidige woning renoveren of plan je een woning te kopen om die te verbouwen? We werpen een blik op de vastgoedmarkt en bekijken samen met jou of renoveren vandaag een slimme keuze is.

Nu lezen
De 6 grootste fouten bij een renovatie die je best vermijdt
Trends

De 6 grootste fouten bij een renovatie die je best vermijdt

Een verbouwing doe je vaak maar één keer … dus is een goede voorbereiding cruciaal. Ontdek hier de grootste fouten bij renovaties en voorkom zo heel wat stress en problemen.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group