Trends

5 interieurtrends voor 2022

Ga je je huis verbouwen? Het moment om ook je interieur een upgrade te geven. Maar wat zijn de nieuwste interieurtrends voor dit jaar? We vroegen het aan Nathalie Coppens, interieurarchitecte bij Victor.

<CR:core_head_title />
Kleurtrend 2022: Natuurlijke tinten terug van weggeweest

Chocoladebruin, cognac, caramel, terra cotta… Warme aardetinten zijn dé kleuren voor jouw interieur in 2022. Ze vormen een rustige en stijlvolle basis waarbij je lichte kleurtoetsen kan toevoegen in een fris grasgroen of licht lavendel bijvoorbeeld. Durvers onder ons gaan dan weer voor accentent in een felle kleur zoals knalgeel of paars ter weerspiegeling van hun persoonlijkheid in hun interieur.

Natuurlijke materialen: here to stay

Het vele thuisblijven heeft een impact op onze interieurinrichting. We verkiezen eenvoud en rust en willen terug meer connecteren met de natuur. Daarom zijn natuursteen, hout en organische vormen echte blijvers die rust brengen in een interieur. Het liefst onbewerkt in hun meest natuurlijke vorm, zoals we ze zien terugkeren in de wabi sabi leer. In deze Japanse filosofie zien we schoonheid in imperfectie en onvolledigheid en omarmen we vergankelijkheid. Deze natuurlijke elementen zorgen voor een vriendelijke, warme uitstraling, weg van de strakke en kille interieurs.

 

Buiten binnen – binnen buiten

Deze trend is er al even en zet zich gestaag verder: de vervagende grens tussen buiten en binnen. We willen zoveel mogelijk van onze tuin genieten. Dat doen we via grote ramen en dito planten. Zo breidden we een woning in Lievegem uit met een gezellige tuinkamer, ingericht als zithoek. Het is er vanaf de prille lente tot het late najaar een geweldige plek om te relaxen en tot rust te komen.

Bekijk deze realisatie

Re-use, recycle, repurpose, reduce

Een doorleefde chesterfield, een vintage commode als lavobomeubel… Ze zijn hip, zelfs in een modern interieur. Met de juiste belichting en aangepaste kleur op de muur of vloer geven deze stukken extra cachet aan de ruimte. Wil je enkele authentieke elementen in je woning opnieuw terugbrengen naar hun oude glorie? Vaak zijn deze nog van een goede kwaliteit en dragen ze een sentimentele waarde. Via luchtgommen schenk je een houten trap of houten deuren die afgeleefd of te donker lijken een nieuw leven. Deze techniek verwijdert op een zachte manier alle oude lagen vernis en verf zodat we met een schone basis kunnen herstarten.

Nieuwste slimme technologie achter de schermen

Onze huizen worden steeds slimmer dankzij de ingebouwde Smart Home technologie die mooi weggewerkt is in schakelaars, stopcontacten of displays. Deze tools maken steeds vaker deel uit van ons interieur. Ze verhogen niet enkel je comfort maar sturen ook je huishoudapparaten en technieken slim aan voor een efficiënt energieverbruik. Zoals de wasmachine die aanslaat als de zon schijnt om optimaal te profiteren van de zonne-energie. Of een display waarmee je op afstand ziet wie er aan je voordeur staat, en de poort opent wanneer de kinderen thuiskomen. Meestal kan dit zelfs worden toegepast op de bestaande bekabeling, waardoor de investering heel goed meevalt.

 

Herken jij je in deze trends? De inrichting van je woning is hoe dan ook iets heel persoonlijks. In ons lookbook vind je meer kleuren en stijlen ter inspiratie.

Zit je reeds met concrete vragen? Onze interieuradviseurs luisteren graag naar jouw wensen en geven advies op maat.

Maak een afspraak

Lees verder

Belchique, vakmanschap van Belgische bodem | KJURE
Trends

Belchique, vakmanschap van Belgische bodem | KJURE

KJURE: gezond, snel en altijd kraakvers... én van eigen bodem!

Nu lezen
Verrijk je interieur met bloemen
Trends Lifestyle Interview

Verrijk je interieur met bloemen

Van kleins af was Daniël Ost gefascineerd door bloemen. Inmiddels staat zijn naam voor een familiebedrijf met 3 winkels in België en eentje in Jordanië en is hij wereldwijd bekend als The World’s Leading Floral Designer.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group