Terug naar overzicht

TREND: Koken met goud!

woensdag 3 april 2019

De keuken is de centrale plaats in huis. En dat blijft nog even zo. Toch ziet Rembrant Elst van keuken- en interieurspecialist Eurosun Keukens een evolutie naar meer subtiel in de woning ingepaste kookruimtes… met gouden accenten. Een idee om rekening mee te houden bij de renovatie van je woning?

Meer dan een keuken

Wie een nieuwe keuken wil plaatsen, heeft vandaag eindeloos veel mogelijkheden. “Ook in een renovatieproject kan je alle kanten uit, zelfs al ben je meer gebonden aan een bestaande situatie”, zegt Rembrant. “Om zicht te krijgen op wat kan en wat de klant wil, polsen we altijd eerst naar zijn wensen. We bekijken samen de plannen en tonen in de showroom verschillende opstellingen en toestellen. Welke stijl heeft de voorkeur? Landelijk of modern? En moet de lijn doorgetrokken worden in de rest van het interieur? In de badkamer of het bureau, de dressing of de slaapkamer? Alles is bespreekbaar.” 


Oriënteren op Pinterest

Hoewel de klant meestal al een goed idee heeft van zijn droomkeuken, is professioneel advies inwinnen nog altijd een must. “Wij weten uit ervaring wat er technisch haalbaar is”, zegt Rembrant. “We zien vaak dingen die de klant niet ziet, kennen de nieuwste trends, kunnen de mogelijkheden van een ruimte beter inschatten en kijken als interieurspecialist verder dan de keuken. Inspiratie opdoen op Pinterest en in interieurmagazines raden we natuurlijk iedereen aan. Het helpt ons om plannen sneller de juiste vorm te geven. In Victor-projecten staan we trouwens nauw in contact met de renovatieadviseurs en projectleiders. Hun input is voor ons essentieel om uiteindelijk een correct ontwerp te maken.” 


De trends voor 2019

En hoe ziet de ideale keuken eruit? “Dat hangt af van de smaak en het budget van de klant”, lacht Rembrant. “Maar een keuken moet toch vooral praktisch zijn en mooi passen in het interieur. Hoewel het dit jaar ook gerust wat meer mag zijn, of minder…” Rembrant zet 5 interessante trends op een rijtje. 

  • De kookplaats wordt steeds meer subtiel in de ruimte ingewerkt en zelfs bijna volledig aan het blote oog onttrokken. Innovatieve technologieën geven deze evolutie een duwtje in de rug. Een afzuigsysteem in de kookplaat maakt een inox muur- of eilanddampkap overbodig. Die laatste zien er steeds meer design uit, als decoratieve en visueel aantrekkelijke verlichtingsarmaturen. 
  • Deurfronten met nanotechnologie geven de keuken een stijlvolle look&feel. Ze voelen zacht aan en zijn heel onderhoudsvriendelijk. Vingerafdrukken, vetvlekken of kleine krasjes krijgen geen kans! 
  • Zwarte, matte aanrechtbladen brengen minimalisme en rust in de keuken.
  • Koperkleurige en goudkleurige spoeltafels en kranen combineren mooi met zwarte werkbladen. Ze geven de keuken een natuurlijk karakter en gaan goed samen met andere materialen zoals (imitatie)marmer. 
  • Open interieurelementen, waarbij een zwart frame gecombineerd wordt met plaatmateriaal in een kleur naar keuze, geven de keuken – maar evengoed de living – een eigen accent.