Lifestyle

Kunst in huis

Kunst zet de toon en verandert de sfeer. Het fungeert als eyecatcher in je woning of vormt een coherent geheel met je interieur. Met illustratieve kunstafdrukken, digitale kunst, hedendaagse beeldhouwwerken of een verfijnde zeefdruk accentueer je je persoonlijkheid en je interesses.

“Art is something that makes you breathe with a different kind of happiness.” 

(Anni Albers)

<CR:core_head_title />

Laat je het werk in kwestie het hoogste woord spreken? Dan maak je er een statement van. Geef de kunst een prominente plaats in de kamer: als centerpiece, in een hoek of nis. Schilder de wand erachter bijvoorbeeld in een contrasterende kleur. Of kies net een accentkleur, patroon of textuur uit het werk en laat het terugkomen in je interieur voor een bijzonder effect. Dit is je kans om slim te spelen met licht en schaduw, met beweging en diepgang.


Maak het persoonlijk

Er is een reden waarom een bepaald kunstwerk je aantrekt. Misschien roept het herinneringen op, verbeeldt het exact waar jij voor wil staan of vind je het simpelweg inspirerend. Op basis van die persoonlijke beleving kan je zelfs een volledige ruimte (her)inrichten.


Dankzij het juiste kunstwerk geef je elke kamer, naargelang de functie, net de nodige rust of dynamiek. Kunst in een bureau of atelier kan je creativiteit boosten, terwijl je in een salon of slaapkamer liever een ontspannen sfeer creëert.

Eigenwijs en eigentijds

Nog geen geschikte kunst gevonden? Struin dan lokale kunstmarkten af, bezoek online veilingen zoals Catawiki of ontleen kunst. Kunst in Huis werkt bijvoorbeeld als een soort bibliotheek. In een online catalogus met meer dan 5.000 opties, zoek je jouw favoriete werken van een 400-tal Vlaamse hedendaagse kunstenaars. Je ruilt het kunstwerk zo vaak als je wil óf koopt het als je echt overtuigd bent dat het een meerwaarde voor je woning is.

Kunst integreren in je interieur? Laat je inspireren door onze realisatie in Gent.


Waarom victor?

  • Zorgeloos (ver)bouwen met een doordachte planning en heldere prijsafspraken.
  • Onze aanpak wordt getekend door een persoonlijke touch.
  • Elk project begint met een gesprek waarin onze bouwadviseurs luisteren naar je wensen en advies geven op maat.
  • Ons uiteindelijke doel is een ontwerp realiseren waarin jouw visie centraal staat en je maximaal comfort ervaart.

Lees verder

Haast je naar deze belgische hotspots
Lifestyle

Haast je naar deze belgische hotspots

Er even tussenuit? We tippen je alvast enkele wonderlijke plekken die zeker op je to-dolijst thuishoren. Op en top Belgisch, met een tikkeltje buitenland.

Nu lezen
Dark Uncles | de kunst van borduren
Lifestyle

Dark Uncles | de kunst van borduren

"A man without history or a people that forgot its past will have no choice but to disappear...". Dit citaat van de bekroonde Japanse regisseur Hayao Miyazaki loopt als een rode draad doorheen de allereerste solo-show van de jonge Belgische kunstenaar Klaas Rommelaere (°1986).

Nu lezen
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren.

Download gratis nieuw magazine

© 2022 Victor is een merk van de Camino Group