Lifestyle

Haast je naar deze belgische hotspots

Er even tussenuit? We tippen je alvast enkele wonderlijke plekken die zeker op je to-dolijst thuishoren. Op en top Belgisch, met een tikkeltje buitenland. 

<CR:core_head_title />

01. ICI

deconnecteren in de Ardense bossen

Wat zen-gevoel en stilte, we kunnen het allemaal eens gebruiken. En niet enkel om even aan je verbouwing te ontsnappen. Een moment tot rust komen in de natuur. In ICI slaap je er middenin. Zes eigentijdse boomhutten in fraai minimalistisch design met hout en glas bieden je naast zalig comfort ook de kans om even op je mentale uitknop te duwen. “Er is geen wifi in het bos, maar je vindt er vast een betere verbinding.” Deze architecturale pareltjes maken die wijsheid waar.

stay-ici.be


02. Ran

vintage nippen van vergeten dranken

De familie Van Ongevalle heeft een voortreffelijke reputatie in de cocktailwereld. Ook telg Ran Van Ongevalle zet de traditie voort met de titel ‘Bacardi Legacy Global Champion 2017’, een succesvolle pop-upbar Palo Cortado én sinds kort zijn eigen cocktailbar Ran in Brugge die hij runt met zijn echtgenote Janah Van Cleven. Verwacht je aan vintage interieur, heerlijke cocktails en pure gastvrijheid in hun ‘neighbourhood bar’.

facebook.com/Bar-Ran-Brugge


03. Boo Raan

een snuifje vakantiegevoel dicht bij huis

Thaise keuken ‘volgens de traditie’, dat is waar de restaurantnaam Boo Raan naar verwijst. Chef Dokkoon Kapueak bereidt in haar open keuken in Knokke-Heist een scala aan verrukkelijke exotische gerechten, net zoals ze het leerde van haar grootmoeder. Dat het culinair niveau hier hoog ligt, is trouwens al bevestigd door de titel ‘Beste Aziatische Chef van 2018’ en een eerste Michelinster.

booraan.be


04. Epiphany’s Kitchen

vegan lekkers in een feeëriek decor

Stijlgevoel zit eigenares Epiphany Vanderhaegen duidelijk in het bloed. Met hetzelfde oog voor detail en sfeer als haar moeder, modeontwerpster Kaat Tilley, richtte Epiphany haar Gentse zaak in. Lichtjes, wilde bloemen, aquarelschilderingen op de wanden, charmant hout, idyllische lusters… romantiek ten top. De keuken? Guitig en gezond, zo zeggen ze zelf. De nadruk ligt op verrassend vegan: van bloemkoolpizza’s tot yuccapasta. Maar ook een duurzaam stukje vlees of vis vind je op het menu.

epiphanyskitchen.com

 Lees verder

Dark Uncles | de kunst van borduren
Lifestyle

Dark Uncles | de kunst van borduren

"A man without history or a people that forgot its past will have no choice but to disappear...". Dit citaat van de bekroonde Japanse regisseur Hayao Miyazaki loopt als een rode draad doorheen de allereerste solo-show van de jonge Belgische kunstenaar Klaas Rommelaere (°1986).

Nu lezen
Totaalrenovatie gepland? Voorzie een praktische home office!
Actueel Trends Lifestyle

Totaalrenovatie gepland? Voorzie een praktische home office!

Thuiswerken was tijdens de lockdowns de norm en blijft ongetwijfeld deel van het ‘nieuwe werken’. Heel wat mensen werken voortaan immers één of enkele dagen per week thuis. Plan je een totaalrenovatie? Zorg voor een aparte ruimte voor je home office en richt hem in volgens de tips van onze interieurarchitect.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren:

  • We maken je wegwijs in het proces van duurzaam (ver)bouwen.
  • Je bent te gast in 3 prachtige realisaties en leest de unieke klantenverhalen achter deze projecten.
  • Maak kennis met enkele collega’s die een verhelderende blik werpen op onze werkwijze en op onze aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Ga op zoek naar design van eigen bodem en ontdek 4 Belgische design hotspots.
  • Laat je inspireren door onze liefde voor stijlvolle en duurzame materialen en kom meer te weten over wijn en porselein van Belgische bodem.

Download gratis magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group