Terug naar overzicht

Elk huis energiezuinig tegen 2050

woensdag 30 september 2015

De Vlaamse regering wil tegen 2050 alle woningen in Vlaanderen energiezuinig maken. Hervormde energiepremies moeten helpen dat doel te bereiken. Net als het renovatie-stappenplan: een draaiboek om je huis optimaal te renoveren, gericht op jouw situatie.

Hoge energiefacturen Vlaamse woningen

Meer dan de helft van de Vlaamse woningen werd voor 1970 gebouwd. Vlaanderen staat dus nog vol slecht geïsoleerde huizen. Dat zijn woningen zonder dakisolatie of dubbele beglazing. Op die manier stapelen de hoge facturen voor gas en elektriciteit zich op. Het stappenplan voor renovatie van de Vlaamse regering moet daar verandering in brengen. Het wordt een hulpmiddel dat je precies vertelt welke verbouwingen noodzakelijk zijn voor een lager verbruik.

Hoeveel verbruikt mijn woning?

Wie vandaag een huis of appartement koopt, krijgt een EPC-certificaat. Een document dat je vertelt hoeveel energie je nieuwe woning verbruikt. Maar dan weet je nog niet welke renovatie de beste oplossing is om je energiefactuur te verlagen.

Welke renovatie heeft mijn woning nodig?

Het stappenplan voor renovatie brengt de noden van je woning in kaart. Concreet: welke gerichte inspanningen zijn nodig om het E-peil van je huis maximaal E60 te houden? Het stappenplan is een leidraad om op de meest efficiëntie manier te renoveren.

Verbouw energiezuinig en bespaar

Als eigenaar weet je niet altijd waar het schoentje knelt. Elke woning heeft iets anders nodig. Een kleine ingreep of totaalrenovatie? Maak vandaag nog een afspraak met Victor, wij leiden je verbouwing in goede banen.