Design van eigen bodem

Gaat je hart sneller slaan van design? Valt jouw oog meteen op dat bijzondere stuk? Heb je een voorkeur voor originele vormen en karaktervolle materialen? Dan zijn deze Belgische hotspots beslist het ontdekken waard!

<CR:core_head_title />

Serra Antwerp

Heimwee naar zuiderse zomers

Meer kleur brengen in je woning en in je exterieur? Serra Antwerp biedt heel wat inspiratie met in het oog springende accessoires. Uitgekeken op de té neutrale tinten in het doorsnee, hedendaagse interieur, besloot oprichtster Michelle Savelkoul zelf het heft in handen te nemen. Ze liet zich inspireren door de kleuren van de Franse Riviera en Italiaanse kust van eind van de jaren 80: felle tinten, vaak verweerd door de zomerzon. Ze zocht en vond hoogkwalitatieve stoffen met een aangename textuur en brengt sinds de zomer van ‘22 een collectie van superzachte strandlakens, knusse dekens, oversized sierkussens en tafellinnen gemaakt van Belgische linnen op de markt. Elk item oogt tijdloos en luxueus. Elk design is minimalistisch en opvallend tegelijk. En dit alles in de meest fascinerende kleuren.

serra-antwerp.be

 

 

Nestor & Rotsen

Ambachtelijk en exclusief

Waarom meubels en accessoires kopen zoals er dertien in een dozijn zijn als je écht je stempel kan drukken op je inrichting met een uniek stuk? De broers Devi en Denneb Vervaeke zetten hun voorliefde voor organische vormen om in aparte, kunstzinnige objecten en exclusieve maatwerkconcepten. Deze eyecatchers creëren ze met ‘nieuwe’ materialen, gemaakt op een traditionele manier. Het begon ooit met keramiek, maar inmiddels werken ze ook met metaal, glas, steen, kalk, mineralen, fossielen, enzovoorts. Het resultaat? Ambachtelijk vervaardigde, stijlvolle tafels, bijzettafels, verlichting, wandkasten, wandbekleding, sculpturen, ligbaden en zelfs volledige keuken- en barconcepten. Kleurrijk. Exclusief. Ongezien. Duurzaam. Niet voor niets werken ontwerpbureaus over de hele wereld samen met Nestor & Rotsen.

nestor-rotsen.eu

Studio Alex

Wondermooie authenticiteit

Mooie vormen, kleuren en objecten intrigeren Alexandra Dewaele al van jongs af aan. Ze reisde dan ook de wereld rond op zoek naar unieke stukken. Vanuit dit idee startte ze haar zaak, met eerst een focus op meubilair van Pierre Jeanneret. Maar in de Marokkaanse Sahara raakte ze gefascineerd door het lokale vakmanschap – meer bepaald door de antieke en handgemaakte keramiek. Hiermee breidt ze sinds een aantal jaar haar collectie uit. Ze kiest eigenhandig de knapste items uit en geeft ze in haar eigen atelier in Gent een kunstzinnige finishing touch, steeds met duurzame materialen. Voor haar nieuwste collectie ontwierp ze voor het eerst ook eigen modellen, die op dezelfde authentieke manier worden gebakken in Marokko. Die passie voor vakmanschap en authenticiteit in binnen- en buitenruimtes van haar klanten integreren, dat is nu haar doel.

studioalexbyalex.com

Jeroen De Ruddere

Creatief met licht

Een lamp die alleen maar mooi is als ze brandt, dat is zonde, toch? Designer Jeroen De Ruddere biedt daarom diverse lichtarmaturen die je interieur extra cachet geven. Ook overdag. Om die verlichting te realiseren werkt hij voornamelijk met vol eikenhout waarin de fraaie nerven duidelijk te zien zijn. Hij is grote fan van dit natuurlijke materiaal dat leeft, dat zelf aangeeft hoe het bewerkt wil worden en dat de aandacht trekt door eenvoud en elegantie. Daarnaast speelt hij ook voor de lampenkappen met texturen. Hij gebruikt er immers bijzondere, zachte stoffen in aardse tonen voor. Zacht en bruut tegelijk. De lampen – in verschillende formaten en vormen – zijn stuk voor stuk handgemaakt.

jeroenderuddere.com

Benieuwd naar meer interieurinspiratie?

Download ons nieuwe magazine

Lees verder

Wie slim verbouwt, maakt duurzame keuzes
Interview

Wie slim verbouwt, maakt duurzame keuzes

Duurzame inspanningen leveren bij een verbouwing, het is cruciaal. Evelien van Kemenade, duurzaamheidscoördinator bij Camino, de overkoepelende groep waartoe Victor behoort, vertelt ons er meer over.

Nu lezen
Wat zijn de voordelen van een keukeneiland?
Trends

Wat zijn de voordelen van een keukeneiland?

Een kookeiland is het kloppende hart van je keuken. We geven je de voordelen én 5 tips mee om jouw ideale keukeneiland te ontdekken.

Nu lezen
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine van 2023

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren:

  • We maken je wegwijs in het proces van duurzaam (ver)bouwen.
  • Je bent te gast in 3 prachtige realisaties en leest de unieke klantenverhalen achter deze projecten.
  • Maak kennis met enkele collega’s die een verhelderende blik werpen op onze werkwijze en op onze aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Ga op zoek naar design van eigen bodem en ontdek 4 Belgische design hotspots.
  • Laat je inspireren door onze liefde voor stijlvolle en duurzame materialen en kom meer te weten over wijn en porselein van Belgische bodem.

Download gratis nieuw magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group