Terug naar overzicht

De badkamer van je dromen

zaterdag 6 april 2019

Ga je renoveren? Vergeet dan zeker niet ook je badkamer in je plannen op te nemen. Als je dan toch leidingen in de keuken moet vernieuwen of andere structurele werken moet uitvoeren, is dit het ideale moment om ook je badkamer een opfrisbeurt te geven.

Deel van een totaalrenovatie

Je woning aanpassen aan jouw (nieuwe) behoeften en levensstijl. Meer ruimte en comfort realiseren. Dat is het doel van elke totaalrenovatie. Een nieuwe, modernere badkamer installeren is daarbij vaak een eerste prioriteit. Let er dan wel goed op dat je de werken correct inschat en plaatst in het totaalplaatje. Hoe ziet de ruimte eruit? Wat zijn de beperkingen (bv. schuin dak)? Waar lopen de leidingen en de afvoer van het toilet? Is alles nog in goede staat of moeten er buizen worden vervangen? Hou ook rekening met de constructie. Hoe zit het met de draagstructuur? Is de chape dik genoeg voor die inloopdouche? En zijn de muren wel geschikt voor inbouwkranen? Denk eveneens na over de indeling. Volstaat de huidige oppervlakte of kan je een (deel van een) andere kamer mee in de nieuwe badkamer integreren? Last but not least: je renoveert niet elk jaar, dus kijk gerust al wat verder en voorzie al het nodige comfort voor later.


Meer wellness in huis

Je op voorhand informeren en laten inspireren is dus een must. De experts waarmee Victor samenwerkt, zoals Valcke, hebben de kennis, ervaring en creatieve feeling om van je badkamer dé wellnessplaats in huis te maken. Een plek waar jij je gelukkig voelt en tot rust komt – en dat is voor iedereen anders. Betekent wellness voor jou ‘een momentje voor jezelf’ of rustig genieten met het gezin? Heb je graag contact met de natuur – zalig relaxen met zicht op groen wanneer je in je bad ligt? Wil je een infraroodcabine, sauna, stoomdouche, bubbelbad of uitgebreide douche (met zijdouches en regendouche)? Alles kan.

 

 

 Mee met de trends

Tot slot nog dit. Wil je helemaal mee zijn? Dit zijn de opvallendste badkamertrends. Begin al maar te dromen!

  • Gekleurde (zwarte) kranen geven een opvallend accent aan je wastafel, bad of douche.
  • Hou je van subtiel en sterk? Dan zijn dunne werkbladen en naadloze Solid Surface materialen (ook voor douchebodems en ligbaden) vast jouw ding. 
  • Ook in de badkamer is groen alom aanwezig. Planten creëren een natuurlijke sfeer.
  • Ondanks de stijgende populariteit van Japanse invloeden is de Scandinavische stijl nog steeds in trek. Pastel, veel hout, witte en lichte tinten blijven in.
  • Vernieuwende (regen)douchesystemen combineren een hoog wellnessgevoel met een ecologische, waterbesparende werking.