Terug naar overzicht

50-plussers verbouwen vooral voor meer comfort en energievriendelijk wonen

maandag 26 oktober 2015

Steeds meer 50-plussers investeren in vastgoed. Zodanig zelfs dat ze bijna één op de vijf nieuwe woonkredieten voor hun rekening nemen. Sommigen kopen er een tweede woning of appartement mee. Als investeringsgoed om te verhuren of als duwtje in de rug voor kinderen of kleinkinderen. Opvallend: het merendeel van de 50­-plussers gebruikt het woonkrediet voor de verbouwing van hun bestaande woning.

Waarom vijftigers vandaag verbouwen

Enig idee welke verbouwingen het populairst zijn? Dat zijn vooral renovaties die het comfort verhogen en energiebesparende ingrepen om de financiële waarde van het huis op te krikken. Die laatste zijn een meerwaarde met het oog op een mogelijke verkoop na verhuis naar een appartement of serviceflat.

Aanhoudende trend?

De financiële sector gelooft alvast dat het aandeel woonkredieten voor 50-plussers nog zal toenemen. Zo heeft bijvoorbeeld Axa Bank de leeftijdsgrens voor afbetaling van woonkredieten opgetrokken van 70 naar 75 jaar.

Persoonlijke aanpak

Worden je renovatieplannen concreet? Maar zie je op tegen de opvolging van de werken? Of vind je het moeilijk om bekwame vakmannen te vinden? Met onze persoonlijke aanpak wil Victor je vertrouwenspersoon en verbouwexpert zijn. Een luisterend oor voor je bouwplannen. Maar ook iemand die actief met je meedenkt en suggesties zal doen.

Binnen de termijn en het budget

Victor neemt de stress van je verbouwing op zich. Vragen of opmerkingen tijdens de werken? Je persoonlijke projectleider is makkelijk bereikbaar en staat altijd klaar voor overleg. Binnen het afgesproken budget en de vooraf vastgelegde termijn werken we project af. Tot het precies beantwoordt aan jouw comfort en levenswijze. 

Wil je snel weten welk prijskaartje aan je verbouwing hangt? Met de snelle raming van Victor weet je onmiddellijk waar je aan toe bent.

Neem vandaag nog contact op met je verbouwadviseur. En laten we samen de eerste steen leggen op weg naar je droomhuis.