Terug naar overzicht

10 vaakgestelde vragen over renoveren met een totaalaannemer

dinsdag 11 augustus 2015

Wie eraan denkt om te renoveren met Victor, heeft vast heel wat vragen. Hoe gaat dat precies in z’n werk, renoveren met een totaalaannemer? Wij beantwoorden hieronder alvast een aantal vaakgestelde vragen.

Vraag 1: Kan je beroep doen op Victor als je al een architect en ontwerp hebt voor je renovatieproject?

Antwoord: Dat kan zeker. Ook met je eigen ontwerp of architect kan je bij ons terecht. Als totaalaannemer voeren wij de renovatie uit en volgen we het project op van A tot Z.

Vraag 2: Voor welke renovatiewerken kan je beroep doen op Victor? Gaat het over werken van een bepaalde omvang?

Antwoord: Victor focust zich op drie aspecten bij het renoveren van een woning: totaalrenovaties, uitbreidingen en interieurrenovaties. Je kan dus voor allerlei projecten bij Victor terecht. Toch nog vragen? Onze bouwadviseurs komen vrijblijvend langs om te horen wat jouw plannen zijn.

Vraag 3: Wat is het grootste voordeel van samenwerken met een totaalaannemer voor je renovatieproject?

Antwoord: Het grootste voordeel is ongetwijfeld dat je op voorhand een overzicht hebt van waar je aan begint. Kies je ervoor om alles zelf te doen, dan is het moeilijk inschatten wanneer je renovatie klaar zal zijn. En waar je budgettair zal uitkomen. Met Victor is er zekerheid op vlak van timing en de vaste prijsafspraken. Zo weet je waar je aan begint. En waarmee je eindigt.

Vraag 4: Wie volgt de renovatiewerken op? Bij wie kunnen we terecht met onze vragen of bezorgdheden over ons project?

Antwoord: Samenwerken met Victor garandaart jou één vast aanspreekpunt gedurende het hele project. Jouw projectleider staat steeds voor je paraat en je kan bij hem terecht met al je vragen of opmerkingen. De projectleider staat immers in voor alle coördinatie en opvolging en zorgt ervoor dat alle werken vlot verlopen.

Vraag 5: Wie is er verantwoordelijk tijdens en na de werken?

Antwoord: Mocht er tijdens de werken een probleem voorvallen, dan is er maar één iemand verantwoordelijk. Werken met Victor als totaalaannemer impliceert ook dat wij de eindverantwoordelijkheid dragen. Geen gebekvecht over wie aansprakelijk is, zoals wanneer je werkt met verschillende aannnemers.

Vraag 6: Wat voor mensen worden klant bij Victor en komen aankloppen voor een renovatie?

Antwoord: Ieder project is anders, maar onze klanten hebben doorgaans één iets gemeen. Ze hebben een drukke job of een druk leven en kiezen er bewust voor om alles uit te besteden, omdat ze geen tijd hebben om alles zelf op te volgen.

Vraag 7: Welke begeleiding is er voorzien tijdens het project? Hoe volgen we de stand van zaken op?

Antwoord: Gedurende het hele traject word je steeds door experten begeleid. Tijdens het het bepalen van de plannen en het ontwerpen, staat de renovatie-adviseur voor je klaar om je bij te staan met tips en advies. Ook bij het kiezen van materialen, is er begeleiding van onze interieuradviseurs voorzien.

Tijdens de werken zelf is de projectleider steeds beschikbaar. Hij volgt het volledige proces op zodat het vlot kan verlopen. Op ingeplande werfvergaderingen zal de projectleider je informeren over de status van de werken. En ook tussendoor staat hij je te woord als er vragen zijn.

Vraag 8: Naar welke energienormen streeft Victor bij renovaties? Komen er ook energiezuinige systemen aan te pas, zoals bijvoorbeeld de installatie van een zonneboiler?

Antwoord: Voor nieuwbouw hanteren we de norm E-60. Voor renovaties hangt de energienorm af van de vraag en de wens van de klant. Victor renoveert immers steeds op maat, omdat ieder project uniek is.

Vraag 9: Wie regelt de premieregelgeving en zijn er verschillen in impact hiervan in de regio’s Vlaanderen/Wallonië/Brussel?

Antwoord: De regelgeving is inderdaad afhankelijk van de regio waarin je woont. Onze klantenadministratie regelt alles inzake premies. Zij bezorgen je alle documenten, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken.

Vraag 10: Jouw vraag

Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan je met veel plezier te woord.