Download
ons magazine.

Ontdek hier ons victor-magazine en
laat je inspireren.

Download hier

9 dagen | 9 vragen

dag 6 | vraag 6

Welke premies en subsidies geven mijn gemeente en provincie?

Overheden, provincies, steden, gemeenten en netbeheerders geven premies of subsidies als je energiezuinig verbouwt. Je hebt de overkoepelende renovatiepremie, premies voor nieuwe ramen, zonneboiler, warmtepomp, dak-, vloer- en muurisolatie en meer.

Via de premiezoeker of energiesparen.be kan je zien voor welke premies je in aanmerking komt. Die verschillen volgens de stad, gemeente, het gewest of de provincie waarin de woning staat.

Om in aanmerking te komen voor premies zijn er per onderdeel voorwaarden aan verbonden. Je dubbel glas moet bijvoorbeeld een U-waarde hebben van 1,0 of 1,1. Subsidies voor een nieuwe gasketel krijg je als je een zuinige hoogrendementsketel laat plaatsen. En je dakisolatie dient een R-waarde van ≥ 4,50m² K/W te hebben.

Vergeet ook niet dat je van het verlaagde btw-tarief geniet van 6% in plaats van 21% bij de verbouwing van woningen ouder dan 10 jaar, die bestemd zijn voor privégebruik.Terug naar alle vragen

Contacteer ons

Download
ons magazine.

Ontdek hier ons victor-magazine en
laat je inspireren.

Download hier

Maak kennis
met victor

Wens je meer informatie te ontvangen over victor?
Laat hier je gegevens achter en ontvang drie mails met inspirerende realisaties en meer info over onze werkwijze.

*verplichte velden

Versturen

Ontvang meer informatie over victor
*verplichte velden

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info