Architect en functioneel denker Jan Claeys

 

Rationeel en functioneel zijn onlosmakelijk gekoppeld aan leefbaarheid en sfeer.

Een thuisgevoel wordt grotendeels gecreëerd door een logische opbouw van de woning. Alles start met een uitgebreid gesprek met de klant om te weten wat die echt wenst. Voor de ene is de keuken een heel centraal punt, terwijl de andere graag het accent legt op de woonkamer. Het is niet omdat de tendens meer naar leefkeukens neigt dat dit voor iedereen zo is ... Soms is het ook een prima plan om bepaalde eigenschappen van de woning gewoon te bewaren omdat ze zo goed samengaan met de verlangens van de klant. Elke woning heeft haar eigenheid en die hoeft niet verloren te gaan.


Op dit ogenblik zijn het enkelingen die openstaan voor een kangoeroewoning of cohousingproject. Het vraagt een mentaliteitsverandering.

De meeste mensen gaan nog altijd voor een grondgebonden woning. Wat we wel merken is dat de sociale huisvesting bij het uitschrijven van nieuwe wedstrijden openstaat voor gestapelde woningen. We moeten sowieso evolueren in die richting want een van de belangrijkste aspecten  van duurzaam wonen is dat de woning aanpasbaar is in de tijd naargelang de behoeften van de bewoners.


Een klant vergeet snel hoe mooi zijn woning is als hij constant botst op onlogische en onpraktische dingen.

Het technische mag uiteraard het esthetische en architecturale niet hypothekeren. Maar het functionele is het uitgangspunt. Daardoor trekken we ook meer en meer klanten aan met een eigen praktijk of zaak. Bij zo’n project is het functionele nog belangrijker.


Stralend herboren!

In deze woning in Alveringem was het een heel sombere bedoening. Amper licht in de woonkamer. De piepkleine keuken sloot het zicht naar de tuin af. We trokken de ruimtes volledig open. De keuken vormt nu één leefgeheel met de woonkamer. Grote raampartijen zorgen voor een prachtig tuinpanorama. In de zomer lopen buiten en binnen organisch in elkaar over. Het licht speelt nu een hoofdrol in deze woning.


Het grote belang van woontechnisch vooruitkijken.

Een verbouwing is een specialisatie, elk project is uniek. Er kunnen zich tal van onverwachte elementen aandienen. Daarom is het noodzakelijk om het onmiddellijk professioneel aan te pakken. Mensen hebben soms de neiging om renoveren te minimaliseren op het vlak van bouwtechnische aspecten. Dat is de grootste fout die je kan maken als je problemen en extra kosten wil vermijden.

 

 

Architectenbureau Claeys I AC-Fotografie

Jouw plannen verwezenlijken?

Zo gaat Victor te werk

Maak een afspraak met één van onze adviseurs. Zij geven je advies op maat en een vrijblijvende offerte.

We zitten samen aan tafel, met jouw architect of die van ons. Als bouwteam overlopen we de stappen van jouw project, van concept tot afwerking.

Jij kiest,wij voeren uit. Ook bij het maken van moeilijk beslissingen staat Victor klaar met raad en daad

Met Victor ben je zeker van een vaste prijs en een vaste timing. Daar houden we ons aan.

Meer realisaties bekijken