Wooncomfort volgens architect Alexander Ponsaerts

 

 

Sombere zolder transformeert in lichte leefruimte.

Voor Noël uit Gent vormden we de donkere zolder om tot een bruikbare extra verdieping vol licht. Via 3D-beelden brachten we de nieuwe, functionele indeling en de inrichting vooraf al tot leven. Door het samenbrengen van verschillende functies schenkt de metamorfose een hoge mate van comfort. Bureel, dressing, slaapzone en badkamer volgen elkaar logisch op. Het eenvoudige maar doordachte kleurenpalet draagt bij aan de rustgevende sfeer.


Sinds mijn beginjaren zijn pure en heldere lijnen mijn dada.

Ze zorgen voor een soort van rust in ons onderbewustzijn. Lijnen die op plan al heel duidelijk naar voor komen, zijn een must voor een knap en gebruiksvriendelijk resultaat. Los van alle trends creëren wij een tijdloos interieur, dat naadloos aansluit bij de leefwereld van de bouwheer. Het ontwerpen van zowel de ruimtes als de meubels geeft me heel veel voldoening. Van bij de start bekijken we de technische uitdagingen 
en de opties voor vervaardiging.


Wooncomfort is een combinatie van verschillende factoren.

Gebruiksgemak en onderhouds­vriendelijkheid van de materialen, technieken en verlichting, een doorgedreven circulatie doorheen de ruimtes … Vandaag zijn er tal van mogelijkheden om zelf je woning aangenamer te maken: muziek via wifi, het regelen van sfeerverlichting met één druk op de knop, automatische bediening van de gordijnen enzovoort. Al die elementen in een werkbaar ontwerp gieten is ook onze taak.“

Soms hebben kleine ingrepen al een grote invloed.

Wij zijn vooral actief in de markt van grote en ingrijpende (ver)bouwprojecten. Wat niet wil zeggen dat kleine ingrepen geen belangrijk verschil kunnen maken. Zo heeft het verplaatsen van een deur direct impact op de circulatie, en verbetert het vergroten van een raam de lichtinval.

 

 

Jouw advies aan mensen die hun woning  wensen aan te passen voor meer comfort? 

Bekijk het totaalplaatje. Begin niet met het verbouwen van één ruimte om dan achteraf te ontdekken dat het verstandiger was geweest om enkele ruimtes samen aan te pakken ... 

Wat vind jij belangrijk? Maak vooraf uit welke zaken je heel belangrijk vindt voor je droominterieur en welke dingen minder prioriteit hebben. 

Kijk verder dan vandaag. Denk goed na over het gebruik van de ruimtes nu én naar de toekomst toe. Elektrische kabels die op het eerste zicht ergens niet hoeven klaar te zitten, kunnen je later heel wat kap- en breekwerk besparen. Voorzie voldoende wachtbuizen doorheen de woning. De meerkost hiervan is beperkt. 

Jouw plannen verwezenlijken?

Zo gaat Victor te werk

Maak een afspraak met één van onze adviseurs. Zij geven je advies op maat en een vrijblijvende offerte.

We zitten samen aan tafel, met jouw architect of die van ons. Als bouwteam overlopen we de stappen van jouw project, van concept tot afwerking.

Jij kiest,wij voeren uit. Ook bij het maken van moeilijk beslissingen staat Victor klaar met raad en daad

Met Victor ben je zeker van een vaste prijs en een vaste timing. Daar houden we ons aan.

Meer realisaties bekijken